Cimet za mrsavljenje,celulite

 Cimet (Cinamonum)
"Cimet za mrsavljenje""biljni cajevi""cimet i med"
cimet i med
je biljka koja pripada porodici lovorike,ima ih vise vrste.Ova biljka potice iz jugoistocne Azije,Cejlona i Kine.Cimet je zacin koji koristimo za kolace,ovaj zacin se dobija od kore drveta susenjem i mlevenjem,koji ima blagu aromu.Od lista cimeta upotrebljava se etericno ulje koje se koristi u parfimeriji i industriji pica.Njeni alkaloidi su eugenol i zimtaldehyd.Kao sto smo vec spomenuli da se koristi za spravljanje kolaca,verovatno svaka domacica ima cimet u svojoj kuhinji,pretpostavljam da niste znali da mozete istopiti vase masne naslage.Evo dacu vam par recepata za mrsavljenje.
Cimet i jogurt za celulite
U casi jogurta svako jutro dodajte pola kafene kascice cimeta,promesajte i popijte,ovo pomaze za skidanje masnih naslaga na stomaku i  butine.
Cimet i med za mrsavljenje i za lecenje drugih bolesti
Kada pomesate kasicicu meda sa kasicicom cimeta,prelijte sa 200ml tople vode i prokuvati,kada se prohladi odmah popiti,ujutro i uvece pre jela popiti 200ml caja,ovo je za mrsavljenje(ako zelite brze mrsavljenje icedite ceo limun u jednu solju caja).
Ukoliko na hleb namazete meda toliko stavite cimeta,veoma deluje na nerve,stomacne probleme,srcanih bolesti,gasova i nadutosti stomaka.
Cimet za holesterol,3kasicice cimeta,2kasicice meda umesati u 400ml zeleni caj(moze caj koji vec uzimate da pijete),piti dok je topao,ovu kolicinu piti za ceo dan.
Za lecenje upalu besike uzmite 2 velike kasike cimeta i 1 malu kasiku meda to rastvorite u solji tople vode i popijte,ovo veoma lepo deluje,unistava uporne bakterije.




2 коментара:

  1. cimet sa jogurtom svako jutro na tašte? i cimet sa medom? preliti sa vodom i uvijek svježi pripremit ili možemo napraviti u jutro i piti cijeli dan? probati ću jer sam svašta probala raznih čajeva, tableta .... uporna, ali slabi rezultati... :(............. pozdrav

    ОдговориИзбриши

Caj za potenciju

Caj za potenciju Potencija je muska bolest,veoma neugodna i neprijatna bolest koja zahvata besiku i mokracne kanale. Kako da pripremi...