Caj za cirkulaciju

Caj za cirkulaciju
"caj za cirkulaciju""periferna cirkulacija"mozdana cirkulacija"
Cirkulacioni sistem
Sta je to cirkulacija?Cirkulacioni sistem je vrlo znacajan kod coveka,omogucava transport materija (krvi) kroz organizam.Kod poremecaja cirkulacije moze doci do nepravilno odvijanje metabolizma u organizmu,koji su praceni sa nesvesticama,pospanost,slabost,zaboravnost,senilnost,losa koncentracija,nedostatak paznje,zujanje u usima,poremecaj vida.Ovi simptomi nastaju kao posledica nedovoljnosti krvi i vazduha u mozgu.
Na perifernim delovima tela,sake i stopala,simptomi se javljaju kao hladni udovi,plavom,modrom obojenost koze,trnjenje ruku,grcevi,smrzavanje na niske temperature.
Kod poremecaja mozdane cirkulacije mozete koristiti caj od ginka,mozete ga naci kao tablete,kapsule i tinktura.To mozete naci u bilo kojoj apoteci.
Kod poremecaja periferne cirkulacije koji se zove "Raynaud-ov sindrom,kod njega mozete koristiti ginko,ruzmarin,djumbir,hajducka trava,glog....
Sada cu vam dati prirodni lekcaj za cirkulaciju.
sve po istim kolicinama ruzmarin (rosmarinus officinalis),kopriva (urtica dioica),vrisak ili cubar (calluna vulgaris),imela (visco albi herba),kamilica (chamomilla chamomilla).
Sve to izmesate,cuvate na suvom,tamnom mestu.
Nacin pripreme: 1 kasiku preliti sa 500ml kljucale vode,da odstoji pola sata,procediti i piti 3 puta dnevno po 2-3 solje caja.
Napomena za biljku imela samo da kupite u apoteci obavezno ponesite latinski naziv,jer to znaci samo stabiljka,list,cvet,bez bobica.
Preporucujem da koristite caj od djumbira:skuvajte 250 ml vode,dodajte sok od isedjenog limuna, i dodajte pola kasicice mlevenog djumbira,ako ne podnosite ljuto,mozete staviti sasvim malo i odmah popiti dok je topao,pijte ovaj caj nezasladjeno.
Ovaj caj od djumbira koristite za cirkulaciju naravno u pocetni stadijumi,dobar je kao lek za migrenu.
NOVO
Sada cu vam pisati jos za jedan caj koji mozete sami da napravite cajnu mesavinu dodajte po 40gr gloga,valerijane,hajducice,po 20gr rastavica i srdacice.Od toga caja kuvajte po 1 supenu kasiku prelijte sa 250ml vruce vode,procediti i piti 3puta dnevno po solju svezeg caja pre jela.Popijte tu mesavinu i zatim napravite pauzu od 4-5 dana.Ako primetite da vam neodgovara mozete smanjiti umesto supene kasike stavite 1 kasicicu cajne mesavine.
Napomena:kod tezih komplikacija srcanih bolesti,konsultacija sa vasim doktorom pre upotrebe ovog caja.


 3 коментара:

Caj za potenciju

Caj za potenciju Potencija je muska bolest,veoma neugodna i neprijatna bolest koja zahvata besiku i mokracne kanale. Kako da pripremi...