Zdravlje zdravlja

Zdravlje vaseg zdravlja i vase prorodice je veoma bitno,sa pravilnom ishranom,stalnim kupanjem,pranjem vesa cinimo nasem telu veliko zadovoljstvo.Kao sto kaze stara poslovica" u zdravom telu je zdrav duh".

zdravlje zdravlja "sargarepa"
Sargarepa(eng:carrots) je veoma znacajna za vase zdravlje,Zasto?
Sargarepa je najjzdravije povrce,jer sadrzi dosta korisnih i lekovitih sastojaka.Beta -karoten je zasluzan za njenu boju korena,koji se u ljudskom organizmu pretvara u vitamin A,ali samo ako je u probavi prisutna zucna kiselina.Osim vitamina A,sadrzi i vitamin B,C i E,etericna i masna ulja,alkaloide,organske kiseline.Bogata je i antioksidansima,vlaknima i mineralima,koji su neophodni za vase zdravlje.
Veoma lako se vari,dobro deluje na zeludac i celu probavu,sprecava procese truljenja u crevima.Pomaze kod osoba obolelih od gihta,reume,osobe koje pate od lose probave,za bolje izlucivanje mokrace,osobe obolele od dijabetesa.
Od minerala sadrzi puno kalijuma,natrijuma,fosfora,kalcijuma,magnezijuma,gvozdja,u tragovima sadrzi mangan,bakar,cink,kobalt itd.
Preporucuje se koriscenje svezeg soka od sargapere i to kod infektivnih bolesti,upale koze i creva,u periodu oporavka pomaze obnavljanja celija i podize otpornost organizma.Veoma dobro utice na poboljsanje vida,pamcenja,a deci bi trebalo sok od sveze sargarepe davati svaki dan.
Sokove mozete praviti sa narandzom,limunom,jabukom.
Pomaze za mrsavljenje najjbolja dijeta uz casu soka sargarepe ako pijete svakog dana 6nedelje skoro gubite 2kg telesne tezine.

2 коментара:

Caj za potenciju

Caj za potenciju Potencija je muska bolest,veoma neugodna i neprijatna bolest koja zahvata besiku i mokracne kanale. Kako da pripremi...