Bosiljak caj

Bosiljak caj
caj od bosiljka,zacin,lekovito bilje
Bosiljak caj (Ocimum basilicum)
Bosiljak (Ocimum basilicum),na eng je basil,na grckom je basilikom.Postoji 60vrsta bosiljak,on je iz porodice biljke nana,zato imaju slicne listove ovalne i zelene listove,veoma je mirisna.Bosiljak je veoma stara biljka,cak potice iz starog Egipta,cak u Indiji je smatraju svetom biljkom,kao kod nas i kod hudeina,budizma,Islama....
 Postoji jedna vrsta bosiljka (Ocimum tenuiflorum) koja se koristi za lecenje dijabetesa,astme,impontencije,bubreznih kamencica,neplodnosti i alergije.
Bosiljak je poznat kao zacin,lekovito bilje.U alternativnoj medicini,bosiljak caj se koristi za bubrezne bolesti,kasalj,glavobolja,depresije,menstrualnih bolova.Sok od lisca bosiljka se upotrebljava protiv prehlade,upale usiju i bubne opne.Bosiljak mozete dodati kupki,jer opusta telo.
Caj od bosiljka lekovito deluje kod upale mokracnih puteva,otklanja nesvesticu,ublazava nervozu,podstice apetit,kod dojilje povecava stvaranje mleka.
Bosiljak caj s priprema tako sto cete 1 supenu kasiku listove osusenog preliti sa 250ml tople vode,ostaviti da odstoji 10minuta,mozete piti svaki dan,nakon 8dana trebate napraviti pauzu 14 dana.
bosiljka
Kod bebe i trudnice se ne preporucuje caj od bosiljka,ali kod upale grla kod dece i trudnice mozete staviti oblog od bosiljka i meda,tako sto gazu umocite u med,nastavljate bosiljak,to stavite u vrecici,zatim kao oblog na grlo,tako da stoji preko noci.



Нема коментара:

Постави коментар

Caj za potenciju

Caj za potenciju Potencija je muska bolest,veoma neugodna i neprijatna bolest koja zahvata besiku i mokracne kanale. Kako da pripremi...