Kamilica caj

Kamilica caj
caj od kamilice,azulin
Kamilica caj(Matricaria chamomilla)

Kamilica(Matricaria chamomilla) je sitna bela rada iz porodica glavocike (Asteraceae),poznate nazive ima kao ramenik,titrica,prstenak,bolivac,milica trava,milanka,kokosnjak,carev cvet,gorcak,popadija.
Kamilica caj je veoma lekovita biljka,najcesce se sakupljaju cvetovi,sadrze etericno ulje azulin koji ima prijatan miris,koji je osvezavajuci.Trebalo bi da znate da postoji nekoliko vrsta kamilice kao sto je Rimska kamilica (Chamaemelum nobile) i Nemacka divlja kamilica (Chamomilla recutita).Malo im je razlicit sastav,kod Rimske kamilice,etarsko ulje nije plave boje.U kozmetici se kamilica dodaje za negu tela,kose,lica,cak mozete je naci u paste za zubi.Kamilica caj veoma lekovito smirava bolove i grceve u stomaku,sto se preporucuje kod beba,ubrzava znojenje kod temperature,smanjuje upale,omeksava kozu,regenerise tkiva i kozu kod opekotina,smirava nervozu.Sa cajem od kamilice mozete ispirati oci,rane,ojedi,kose,polne organe.
Kamilica caj uvek pripremajte svezi caj,1 supenu kasiku osusenih cvetova kamilice preliti sa 200ml prokuvane vode,posle 5-7 minuta procedite i pijte,mozete malo zasladiti.Mozete je piti svakog dana po 4-5 solje dnevno.Ako ste alergicni na bilje,tj kada pijete caj da osecate bolove u stomaku,imate osip onda nemojte piti caj od kamilice.

Нема коментара:

Постави коментар

Caj za potenciju

Caj za potenciju Potencija je muska bolest,veoma neugodna i neprijatna bolest koja zahvata besiku i mokracne kanale. Kako da pripremi...