Kantarion-prirodni antidepresiv

Kantarion-prirodni antidepresiv
hajducka trava pasja travaKantarion (lat:Hypericum perforatum) je visegodisnja,zeljasta biljka sa razgranatim korenom,stabiljkom koja raste uspravno 20-100cm,cveta od maja do septembra,cvetovi su zute boje.Kantarion je poznat kao gospina trava,gospino zelje,sentjanzovka,pljuskavica.Cajevi,melemi od kantariona su veoma antibakterijski,antivirusni i antidepresivnog dejstva.To znaci da kantarion je veoma lekovito bilje,da prirodno leci sve vrste opetotine i rane na kozi,uklanja cir na dvanaestopalacnom crevu.Kantarion kao prirodni antidepresiv je veoma efikasan prirodni lek,primenjuje se kod blage i umerene nervoze,strahova,poremecaje raspolozenja u menopauzi.Kantarion antivirusno deluje kod virusna oboljenja kao sto je sida HIV i hepatitisa C.Kantarionovo ulje se koristi za povrede koze,reume,posekotine,opekotine,otok,podliv,giht.hemoroide.Cak mozete u apoteci naci vaginalete od kantariona koji se koristi kod povecanog sekreta,ove vaginalete imaju siroko antibakterijsko delovanje.
Ulje od kantariona se priprema 2 sake cvet kantariona staviti u staklenoj flasi i doliti 1l ulje(suncokretovo,maslinovo),tako da odstoji na suncu 6-8nedelje,zatim procediti i cuvati na suvo,tamno,hladno mesto.
Caj od kantariona se priprema tako sto 2 kafene kasicice kantariona,dodate u 300ml hladne vode,neka provrije,zatim procedite nakon 2-3minuta.Ovaj caj pijete 2-3puta dnevno po 250ml caja.
Napomena:lecenje cajem mozete primetiti poboljsanja nakon prve nedelje,obicno traje 3-6meseci lecenje.Kada se upotrebljava normalno,nema nezeljena dejstva,nekoriste je trudnice i dojilje,ovaj caj nesmeju deca da piju do 6godine starosti.Kantarion utice na druge lekove i njihova dejstva,posebno kontraceptivne pilule,lekova za lecenje raka,side,holesterola.Zato konsultacije sa vasim doktorom.
Cajna mesavina se priprema 50gr koren,cvet,stabiljka kantariona,30gr cvet i list hajducke trave,30gr pasje trave.2kasike caja prelijte sa litrom vrele vode,nakon 3 minuta procedite.Caj se pije topao tokom celog dana,nakon 3 nedelje se pravi pauza od 1 nedelje,po potrebi se opet ponavlja,ovaj caj se pije za plucne bolesti,upalu besike,bubrega,zuticu,nervozu,nesanicu,uspesno leci mokrenje u krevetu.
Kantarion-prirodni antidepresiv




Нема коментара:

Постави коментар

Caj za potenciju

Caj za potenciju Potencija je muska bolest,veoma neugodna i neprijatna bolest koja zahvata besiku i mokracne kanale. Kako da pripremi...