Cajevi u trudnoci

Cajevi u trudnoci
caj od belog sleza,nana,kamilica,anemija,kasalj u trudnoci
Cajevi u trudnoci

Obicno postoji velika dilema koji je caj bezbedan u trudnoci,u nekim sajtovima sam nailazila da su bezbedni biljni cajevi,dok u nekima pise da su bezbedni.Mogu vam reci da svaka biljka ako se preterano koristi izaziva nezeljena dejstva,ali ipak neke nesmeju da se koriste,ali eto neko pise o tome a nema pojma.Ja kao trudnica iskljucivo pijem caj od belog sleza protiv kaslja u trudnoci kao i ukapavam u nos,ali caj da bude na sobnoj temperaturi,caj od nane pijem protiv mucnine kao i za kasalj,tako i caj od kamilice,ali samo da ne budu jaki cajevi,osecam se fenomenalno.
Dok djumbir,persun,majcina dusica se moze koristiti ali samo kao zacin,ne previse,jer on podstice cirkulaciju krvi,nije bezbedan kao caj,moze da izazove kontrakcije materice,slucajno sam probala caj od djumbira,dobila sam kontrakcije,mogu vam reci zamalo da nadrljam.
Caj od aronije sam pocela da pijem kada su mi u trecem mesecu rekli da imam anemiju,lakseg oblika,stavim 1 kasicicu suve aronije u 200ml vruce vode,ostavim da odstoji i popijem jednu solju caja pre jela,kao i do 30 gr suvih aronija pojedem na drugi dan,tada ne pijem caj od aronija,pa kombinujte,nemam problema sa stolicom,kao slobodno jedite sto vise crveno meso,govedje,pilece meso iskljucivo batak,dzigerica,jaja,curece meso,od povrca spanac,cvekla,socivo,mozete popiti po soljicu kakao.Tu dosta imate gvozdja.
Sokove pijte iskljucivo prirodne kao limunadu,sok od narandze,cvekle.
Sto se tice citrusnog voca pre obrade,obavezno poparite sa vrelom vodom neka odstoji 5 minuta,obrisite i stavite u zamrzivac,zatim samleti na masini za meso ili rendajte.
Evo dacu vam jedan recept sok od narandze koji ja pravim.
Uzmite 2 narandze,kada uradite ovaj postupak barenja,zamrzavanja,rendisanja,prelijte sa 1l prokuvanom vodom,ohladjenom ili flasiranom vodom.Neka odstoji neka 3-4 sata,procedite i dodajte jos 3.5l vode i 1 kesicu limontusa,500gr secera,ako mislite da je to mnogo onda stavite secer po vasem ukusu.Povremeno mesajte da se secer otopi.Umesto secera mozete dodati med,secer koji koristite ako ste dijabeticar,kao i stevija.Sok cuvajte u frizideru.Umesto narandze tako mozete da stavite limun,nar,grejpfrut itd.
Za trudnice cajeve preporucujem da kupite samo iskljucivo u apoteci,prodavnici zdrave hrane,nikako od ulicnih prodavaca.Caj od belog sleza,nane i kamilice pripremam ovako 1 supenu kasiku bilo kog caja od ovih biljaka stavite u 1l vruce vode,odstoji do 10 minuta procediti i piti tokom celog dana,
Ako imate upalu mokracne besike preporucujem caj od brusnice,uvin caj,ukoliko imate neke bakterije u mokraci mozete te cajeve piti,kao i caj od rastavica ali njega samo piti dnevno 1 solju tj 200ml toplog caja.

Нема коментара:

Постави коментар

Caj za potenciju

Caj za potenciju Potencija je muska bolest,veoma neugodna i neprijatna bolest koja zahvata besiku i mokracne kanale. Kako da pripremi...