Rooibos čaj

Rooibos čaj
caj od rooibosa,dijeta,borba protiv raka,začin
Rooibos čaj

Rooibos je biljka koja raste na juznoafrickoj visoravni,gde rooibos smatraju za prirodni lek.Poznat je kao majcino cudo,crveni caj.
Ovo je veoma lekovita biljka koja ima antioksidant,ne sadrzi kofein,nije kalorican,ima visok nivo vitamina c,minerale kao sto su cink,mangan,magnezijum,alfa hidroksi,bakar,gvozdje,kalaj,kalcijum,florid.
Rooibos čaj uspesno leci groznicu,astmu i ekcem.Ako nanosite direktno na kozu,usporava starenje koze,poboljsava imunitet.Čaj od rooibosa umirava razdrazljivost,nervozu,glavobolju,nesanicu.Uspesno smirava grceve u zeludcu,moze se ovaj čaj dati bebama.
Rooibos čaj dok kozumirate,on vas stiti od srcane bolesti,oboljenja jetre i debelog creva,neka istrazivanja su pokazala da ovaj čaj je dobar kao preventiva u borbi raka.
Rooibos caj mozete piti vruc ili hladan.Ovu biljku mozete koristiti kao zacin u jelima,vocnim koktelima,umacima,kao moze se naci u kozmetickim preparatima.
Rooibos čaj mozete pripremiti po upustvima,ako nema upustvo onda ovako pripremiti:
1 kasicicu rooibosa ili filter vrecu prelijte sa 200ml vrele vode,neka odstoji 5-10 minuta,procedite i piti sveze pripremljeni caj.
Ovaj caj mogu piti osobe koje drze dijetu.




Нема коментара:

Постави коментар

Caj za potenciju

Caj za potenciju Potencija je muska bolest,veoma neugodna i neprijatna bolest koja zahvata besiku i mokracne kanale. Kako da pripremi...