Caj od mlecike

Caj od mlecike
sitnocvetna mlecika,caj od mlecike,uvecana prostata,rak prostate.
Mlecika (Epilobium parviflorum)

Mlecika je sitnocvetna biljka (lat Epilobium parviflorum),potice iz porodice Onargaceae,njen naziv je ruzicasta mlecika.Postoje vise vrste koje se tesko razlikuju,one koje su lekovite biljke.Zato cemo spomenuti samo koje su za prirodno lecenje bolesti a to su: tamno-zelena mlecika (Epilobium obscurum),planinska mlecika (Epilobium montanum),mlecika sa kopljastim listovima (Epilobium lanceolatum),brdska mlecika (Epilobium collinum),mlecika koja raste po sljunku (Epilobium fleischeri),mocvarna mlecika (Epilobium palustre),alpska mlecika (Epilobium anagallidifolium).
Mlecika raste po brdima,pored tekucih voda,baste.Vrste mlecike se prepoznaju po svojim cvetovima.Koje su im boje crvene,bledoruzicasta,bela,cvetici se nalaze na vrhu perikarda,koji ima semeni omotac mahunastog tipa.Mahune se otvaraju,dopustaju da iz njih izlaze svileno-bele trepljice u kojima se nalaze semena.Za lecenje bolesti,kod ove biljke se sakupljaju lekoviti delovi :cela biljka,stabiljka sa listovima i cvetovima,stabiljku lomite od sredine,biljka se sece u svezem stanju.Postoje dve vrste mlecike koje ne treba da berete a to su velika,vlaknasta,sa petostruko vecim listovima,mesnatim stablom. Mlecika koja je poznata kao ciprej (Epilobium angustifolium) ona raste po putevima,ogoljenim mestima,sume.Bledo-crvenkasto stablo se zavrsava sa dugackim lepim klasom ruzicaste boje.
Mlecika sitnocvetna leci uvecanu prostatu,adenome,tumor prostate,disurije,oboljenja mokracne besike i bubrega.
Mnogi muskarci koji pate od prostate mogu da se izlece ako piju caj od mlecike,ipak je preporucljivo da pitate vaseg lekara,kako da bi odredio terapiju.U slucaju tumora na besiki ili prostate preporucuje se da se pije dnevno po 2 solje caja od mlecike.
Caj od mlecike snizava temperaturu,ublazava tegobe pracene postoperativno stanje.
Caj od mlecike se priprema tako sto 1 kasicicu biljke dodate u 250ml vrele vode,ostaviti da odstoji oko 30 sekunde,piti dve solje dnevno,ujutru i uvece nataste (na prazan stomak)


Нема коментара:

Постави коментар

Caj za potenciju

Caj za potenciju Potencija je muska bolest,veoma neugodna i neprijatna bolest koja zahvata besiku i mokracne kanale. Kako da pripremi...