Zdravlje i bilje-Koncentracija i pamcenje

ginko,kantarion,rzmarin,lekovito bilje,biljni caj,caj od nane,borovnica,alge,sibirski zensen,djumbir
Koncentracija i pamcenje
Zdravlje i bilje - Koncentracija i pamcenje
Cesto se susrecemo da nekada imamo prekid filma,jednostavno tada nam slabi mentalna sposobnost,zaboravimo za sta smo krenuli,sta treba da uradimo.Ovakva pojava cesto se desava kod svakog.Sada cemo predstaviti lekovito bilje,koje poboljsavaju koncentraciju,pamcenje,sprecavaju psihicke bolesti,nervozu,depresiju i kao epilepsiju.

Ginko (Ginkgo biloba) je lekovita biljka,koja podstice cirkulaciju krvnih sudova u mozgu,kao i za perifernu cirkulaciju.Veoma efikasno sprecava simptome zaboravnosti,usporava bolest Alchajmerov sindrom,jaca pamcenje i koncentraciju.Preporucujem iskljucivo samo tinkture od ginka,koje mozete da kupite u apoteci,biljnim apotekama,prodavnice zdrave hrane.
Sibirski zensen (Eleitherococcus senticosus) je veoma mocan izvor antioksidanta,koji poboljsava cirklaciju,pamcenje i koncentraciju,jaca nervni sistem.Prirodno leci depresiju,nesanicu,raznih neuroza i druge psihicke bolesti.
Kantarion (Hypericum perforatum),ovu lekovitu biljku vec smo spominjali da je veoma dobra za nervni sistem.Mozete koristiti caj i tinkture.
Borovnica (Vaccinium mytillus) je veoma mocan izvor antioksidanta,koji veoma uspesno deluje na ceo nervni sistem,poboljsava cirkulaciju,jaca krv,izostrava vid,smanjuje rizik srcanog i mozdanog udara.
Djumbir (Zingiber officinale) je zacinsko lekovito bilje,kada dodate u drugim cajevima,on uvecava i ubrzava njihovo dejstvo,jaca nervni sistem,poboljsava koncentraciju,pamcenje,cirkulaciju.
Ruzmarin (Rosmarinus officinalis) je lekovita biljka,dovoljno je da mirisete odmah vam bude bolje,odlican je antioksidant,mozete sami da napravite tonik od ruzmarina koji otklanja glavobolju.
Alge (Algae) je morska biljka,koja sadrzi puno minerala,koji su neophodni za mozak,poboljsava pamcenje,koncentraciju,jacaju organizam.
Nana (Mentha piperita) je takodje veoma lekovit biljni caj,ako popijete jak caj od nane,poboljsace vam pamcenje.


Нема коментара:

Постави коментар

Caj za potenciju

Caj za potenciju Potencija je muska bolest,veoma neugodna i neprijatna bolest koja zahvata besiku i mokracne kanale. Kako da pripremi...