Biljni caj za poremecej cirkulacije

Biljni caj za poremecaj cirkulacije- su pravljene od tinkture lekovitih biljaka,koje imaju dejstvo na zid venskih krvnih sudova,cine ih elasticnim,smanjuju njihovu popustljivost,smanjuju otok,ublazavaju bolove i osecaj natecenih nogu i ruku.Preporucuje se kod ososbe sa prosirene vene,hemoroide,osobe koje imaju problema sa cirkulacijom.
Mozete umesto kapi da pijete caj ili cak mozete naci tinkture,pomesate i dobiti bas takve kapi,kako zelite.Za cajnu mesavinu koristite sve po istom sastavu herba repuh (Petasites hybridus),herba kokotac,zuta detelina (Melilotus officinalis),herba bela detelina ili zdraljika (Melilotus albus),seme od divljeg kestena(Aesculus hippocastanum),divlji lan (Linaria vulgaris),herba hajducka trava (Achillea millefolium),cvet od nevena (Calendula officinalis),koren od gaveza(Symphytum officinale),herba crveni zdravac (Geranium robertianum) .Sve to izmesajte i cuvajte zatvoreno u nekoj papirnatoj kesi.U 250ml prokljucale vode stavite 1supenu kasiku ove cajne mesavine,neka odstoji 5minuta,procediti i piti 2-3 solje dnevno.
Prosirene vene

Napomena:ljudi koji su alergicni nesmeju da koriste ovaj caj,kao i ko pije lekove od srca i bubrega,takodje ne preporucujem.

1 коментар:

Caj za potenciju

Caj za potenciju Potencija je muska bolest,veoma neugodna i neprijatna bolest koja zahvata besiku i mokracne kanale. Kako da pripremi...