Japanski kristali (kefir)

Japanski kristali (kefir)
narodna medicina,lekovita dejstva,prirodno leci,imunitet,vodeni kefir
Japanski kristali,vodeni kefir,Tibicos

Japanski kristali je vodeni kefir,poznat u narodnoj japanskoj medicini kao biserne suze,Tibicos,kaspijske alge,Kalifornijske pcele,secerna kefirna zrna,Tibi.
Japanski kristali sadrze probiotsku kulturu,koja uz fermentaciju oslobodi probiotik Lactobacilusa i Lactobaciluse brevise,ovi probiotici od secera polisaharida (dekstoza),direktno ulaze u hrane ih energijom,ne podize secer u krvi.Dekstroza su polisaharidi koji se dobijaju cepanjem saharoze uz bakterije.Postoje vise nacini za pripremu vodenog kefira,glavna je osnova razmnozavanje japanskih kristala.Ovaj vodeni kefir vas podseca na limunadu ili nesto slicno kao boza.
Mnogi tvrde da uspesno prirodno leci bolesti srca,cirkulacije,regulise krvni pritisak,razgradjuje holesterol i trigliceride,probavne smetnje,bolesti jetre i slezine,cisti organizam od toksina,moze da se kombinuje dijeta za mrsavljenje uz vodeni kefir.Uspesno leci i otklanja sve promene na kozi,zaustavlja opadanje kose kod zena i kod muskaraca,ako je uzrok stres,cak pomaze kod bolesti bubrega.Hocu zapravo reci,da je ovo veoma lekovito,cak pomaze kod osobe koje su malokrvne,kao i kod osobe koje boluju od tumora.Doprinosi jacanju imuniteta.
Japanski kristali mogu da koriste deca,trudnice,kao i stari ljudi.
Jedina neuspojava moze biti ucestalo mokrenje ili praznjenje creva,to je zbog ciscenja organizma.
Kako pripremiti vodeni kefir?
U tegli od 2l,stavite 4 velike kasike secera moze biti beli ili smedji,moja preporuka je beli secer zbog razmnozavanja kristala.Zatim dodajte 5-6 velike kasike japanskih kristala (kasika moze biti samo plasticna ili drvena,nemojte koristiti metalnu,jer kristali gube lekovita dejstva).Dodati 7 suvo grozdje ili presecena suva smokva ili jedna suva sljiva,brusnica se dodaje isto kao i suvo grozdje.Zbog ukusa dodajte sok od pola iscedjenog limuna ili neko drugo citrusno voce.Dolijte vode 1.5l-2l.
Teglu pokrijte cistom salvetom ili krpom,mozete izbusiti poklopac,ovo treba da stoji na sobnoj temperaturi,na svetlom mestu,prvo pravite na 24h,dok vam se organizam navikne,posle pravite na 48h,zatim na 72h,sami isprobavajte,kako vam se vise svidja tako radite.
Kada to sve obavite,procedite kroz plasticno sito ili gazu,kristale i suvo voce operete,suvo voce baciti ili mozete ostaviti do 7dana,kako zelite,
Najvise mozete piti dnevno do 2litra,deca do dve case ili tri.
Kristale mozete otponovo koristiti.Posto se one brzo razmnozavaju,mozete da ih dehidrirate,tako sto ih oprane osedjene stavite u sito,oko sita stavite neku dobru tkaninu ili salvetu da upija vodu,mozete stvaiti u tanjiru i prekrijete salvetom,i okretati cesto,lagano potresi,kada ne budu vise lepljive onda mozete ih spakovati u papirnatoj vreci i tako cuvati do 5 dana,posle koristite opet.Ima jos jedna metoda sa zamrzavanjem,to isto kada operete,lepo ih iscedite i stavite u nekoj ambalazi i zamrznite.

Нема коментара:

Постави коментар

Caj za potenciju

Caj za potenciju Potencija je muska bolest,veoma neugodna i neprijatna bolest koja zahvata besiku i mokracne kanale. Kako da pripremi...