Biljni caj- Lavanda

Biljni caj - Lavanda
"lavanda protiv stresa""biljni caj od lavande""lavandula officinalis""sirup od lavande""etericno ulje od lavande"
Biljni caj - Lavanda

Lavanda (Lavandula officinalis) je aromaticna sredozemna biljka,koja ima etericna ulja,tanini,kumarini,one su lekovite,Etericno ujle dobijamo iz cvetova,cvet se koristi kao miris,zacin i prirodni lek.
Sirup od lavande za smirenje i jacanje zivaca-500gr cvetovi lavande i 500gr secera staviti u posudu i dobro promesajte,potom dodajte 2 limuna narezana na tanke krugove i 1l vode.Zatim pokrijte,neka odstoji 2 dana uz povremeno mesanje,sirup procediti,cuvati u frizideru i uzimati 2-3 puta na dan po 1 kafenu kasicicu,mozete po zelji umesati u malo hladne vode.
Lavanda protiv stresa- 2 ili 3 kapi etericnog ulja lavande umesati u 1kasiku tople vode i utrljati u podrucju temena glave.
Biljni caj od lavande protiv grceva,nadutosti,nemirna creva- 2kasike cvet lavande prelijte sa 5 dl vruce vode,poklopiti i 10minuta neka odstoji.Caj procediti i nezasladjen uzimati u gutljajima tokom dana.
Za miran san,jastucic napunite sa cvetovima lavande i stavite nocu ispod jastuka.
Lavanda u kombinaciji sa hmeljom lekovito deluju kod nervoze,razdrazljivosti,nemira i laksih oblika depresije. - 2 cajne kasicice usitnjeni suvih cesarica hmelja,2cajne kasicice susenih listova lavande,prelijte sa 2.5dl vruce vode,neka odstoji 10-15minuta,pozelji zasladiti medom i piti 2puta na dan.




Нема коментара:

Постави коментар

Caj za potenciju

Caj za potenciju Potencija je muska bolest,veoma neugodna i neprijatna bolest koja zahvata besiku i mokracne kanale. Kako da pripremi...