Caj od kukuruzne svile

upala mokracnih puteva,kanala.caj za mrsavljenje
kukuruzna svila
Caj od kukuruzne svile
Kukuruzna svila (Stigmata Maydis),poznata je kao kukuruzni brkovi.Kako da odaberete pravu lekovitu kukuruznu svilu?
Kukuruznu svilu berete dok je kukuruz mlad,dok je svila svetla.Obratite paznju gde berete kukuruznu svilu,najbolja kukuruzna svila od bioloskog uzgajanog kukuruza.Pre oprasivanja,kukuruznu svilu odrezete i susite naglo u senci ili vrlo oprezno na vestackoj toploti.Samo da napomenem da suva,tamna i zrela kukuruzna svila nije lekovita.Kukuruzna svila sadrzi smolu,gumu kalijuma,fosfor,mangan,kremicna kiselina,masna i etericna ulja.Kukuruzna svila je veoma lekovita,prirodni lek za izlucivanje mokrace,uspesno leci upalu mokracnih kanala,upalu mokracne besike,upalu bubreznih bolesti.Uspeh se postize kao i u lecenju srcanih bolesti sa edemima,giht,reume,nocnog mokrenja,veoma je dobar diuretik i kao caj za mrsavljenje.
Preporucujem da se moze koristiti i za regulisanje krvnog pritiska kao i prirodni lek za secerne bolesti.
Priprema caj od kukuruzne svile.
U solji stavite 1 kafenu kasicicu osusene kukuruzne svile,preliti sa 250ml vruce vode i ostaviti da odstoji par minuta,zatim procedite i uzimati na svaka od 2 do 3 sata po 1supenu kasiku nezasladjenog mlakog ili toplog caja od kukuruzne svile.
Ako zelite da pripremate caj od kukuruzne svile sveze,uzmite 1supenu kasiku kukurzne svile kuvajte u 300ml vode,nesme da prokljuca npr 2-3minuta samo da se kuva,zatim ocedite odmah i piti nezasladjeno,ovaj caj pijete tri puta dnevno pre jela.
Napomena:ovaj caj od kukuruzne svile mogu koristiti deca,odrasli,dojilje,mogu i trudnice da koriste,ali samo veoma oprezno,jer caj od kukuruzne svile izaziva izbacivanje vode iz mokracnih kanala,cisti mokracne puteve.



Нема коментара:

Постави коментар

Caj za potenciju

Caj za potenciju Potencija je muska bolest,veoma neugodna i neprijatna bolest koja zahvata besiku i mokracne kanale. Kako da pripremi...